Over Maaike Duits


Jouw steun in roerige tijden

Leuk dat je over mij leest. Mijn naam is Maaike Duits – moeder, stiefmoeder, echtgenote, vrouw en kindercoach (niet per sé in die volgorde). Sinds ik 15 jaar geleden plotseling stiefmoeder werd, raakte ik geïnteresseerd in opvoeden en opgroeien. Toen 9 jaar geleden mijn eerste zoon geboren werd, werd die interesse alleen maar groter. Vanaf dag één zag ik het als een uitdaging om hem los te laten en zich te laten ontwikkelen tot wie hij is. Met mijn tweede zoon (7 jaar) is dat niet anders. Ook bij mij gaat dat niet over rozen. Het knettert hier af en toe flink. Dat is prima, groeien bestaat immers uit grenzen verkennen en verleggen, uit vallen en opstaan.

Het mooiste aan mijn werk als coach vind ik de groei en ontwikkeling die ik zie bij kinderen en ouders. Ze krijgen meer inzicht en vertrouwen in zichzelf, ze ontdekken hun kracht en eigen-wijsheid en leren deze op positieve (helpende) wijze in te zetten.

Coach voor ouder en kind

Als ouder kun je behoorlijk onzeker zijn, zeker als het niet zo lekker loopt. Logisch. Iedereen heeft wel een advies voor je of weet het beter. Daarom geef ik niet zomaar advies. Ik kijk samen met jou hoe je je eigen pad kunt volgen, op jouw manier en met de kwaliteiten die jij in huis hebt. 

Misschien worstel je helemaal niet zo met opvoedzaken, maar zie je dat je kind het moeilijk heeft. Zelfvertrouwen, zelfbeeld, pesten, gevoelens en emoties, grenzen stellen en respecteren … zomaar wat thema’s waar veel kinderen mee worstelen. Dat begint vaak als ze tussen de 7 en 9 jaar zijn en kan lang aanhouden. Als ouder lukt het niet altijd om je kind de juiste tools te geven. Of hij/zij wil het niet van je aannemen. Hoe mooi zou het zijn als je kind weer goed in zijn vel zit? Met vertrouwen naar zichzelf en de wereld om hem heen kijkt? Dat je kind weet hoe hij/zij in elkaar steekt en dit kenbaar weet te maken aan de buitenwereld?

 

over De rode koffer

De rode koffer bestaat sinds 2016. Ik heb ook echt een rode koffer, waarin ik mijn materialen bewaar en meeneem. Standaard zitten daar poppetjes, auto’s, coachkaarten, papier en potloden in. Rood is mijn favoriete kleur, het staat voor passie voor mijn vak als kindercoach en warmte voor anderen. Met mijn rode koffer kom ik bij je thuis voor een gesprek of voor een coachsessie met je kind of met jou.

w

Contact


Maaike Duits
Marsmangaarde 146
7414 XG Deventer

06-45258817

maaike@derodekoffercoaching.nl

Juridisch

Algemene Voorwaarden

Privacyverklaring


KvK: 66188156

De rode koffer is aangesloten bij de beroepsorganisatie voor kindercoaches Adiona.